Parturi-kampaamo Salon Maria

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Somebody elses hair


Pieni pläjäys hiustenpidennyksistä! Nykyään löytyy jos monenmoista tekniikkaa hiustenpidennyksiin: sinetti, teippi, ompelu, klipsi, siima,kylmäkeratiini, micro ring ja uutuus
 mago. Mikä sitten näistä on paras, se on makuasia ja myös asiakkaan toiveet sekä hiuslaatu vaikuttavat. Meillä liikkeessä tehdään sinetti-, teippi- ja ompelupidennyksiä, myös klipsit ja siimapidennykset tilataan asiakkaille tarpeen mukaan eli valmista varastoa ei niistä ole. Pidennyshiuksina meillä pääasiassa käytetään B*longia, mutta käytössä myös Simply natural ja BP-hair.

Pidennyshiuksista sen verran, että mikäli niitä hiniöi, tulisi omissa hiuksissa ollaa mittaa 10cm verran, jotta pidennyksestä saadaan hyvännäköinen. Toki sinettejä saa kiinni melko lyhyeenkin, mutta lopputulos ei ole paras mahdollinen. Myös mitan valitsemisessa on sääntö: max 3 x omien hiusten pituus, eli jos 10cm omat, pituutta tulee lisää max 20cm.
Hiuksia saa eri mitoissa ja yleisimpiä ovat 30cm, 45cm, 50cm ja 60cm. Pisin tähän mennessä törmäämäni pidennyshius oli teippinä 80cm, siinä vasta tähkäpää!

Sinettipidennykset ovat yleisimpiä tekniikoita. Hiukset myydään yleensä 20-25kpl paketeissa ja riippuen halutusta lopputuloksesta, lisätään niitä 2-5 pakettia. Pidennyksillä pystyy siis tehdä myös tuuhennoksia. Sinettihiusoiossa on valmiina keratiinisinetti, joka sulatetaan pidennyskolvia käyttäen ja pyöritellään oman hiuksen ympärille.Oikein hoidettuna sinettipidennys kestää 3-6kk, eli on oikein hyvä asiakkaille, jotka eivät halua käydä kovin usein nostattamassa pidennyksiä. Sinetit pystyy käyttää uudelleen, mikäli hiusten kunto sallii. Sitä varten löytyy tukusta uudet irtosinetit. Sinetit kannattaa poistattaa kampaajalla, niin välttyy turhilta hiusten katkeamisilta.

Teippipidennykset kuuluvat myös näihin yleisimpiin tekniikoihin sinettien kanssa. Ne ovat ihanan kevyen ja huomaamattoman tuntuiset ohuen teippikiinnityksensä ansiosta, mutta eivät ehkä parhaimmat pidennykset sellaisille, jotka tykkäävät pitää hiuksia kiinni, nimittäin sivuilla olevat osiot joutuu asettelemaan. Teippihiuksilla saa myös kivoja palkkiraitoja helposti! Pidennykseen käytetään 1-2,5 pakettia teippinauhaa. Kiinnitys on nopeaa ja asiakas pystyy halutessaan myös irroittaa teipit kotona teipinpoistoaineella itse.  Teippihiusten nosto/huoltoväli olisi hyvää pitää n.8-12 viikossa, toki pidempiäkin saattaa olla riippuen asiakkaan omien hiusten kasvunopeudesta. 

Ompelutekniikka taitaa olla monelle melko vieras tekniikka! Itse suosin tätä pidennystä omien käyttökokemusteni myötä, mutta toki makuasia. Ompelupidennyksessä käytetään aitohiusnauhaa, jossa on tasaisesti hiusta. Hiukset ommellaan 2-4 kerroksessa, riippuen mikä on haluttu lopputulos ja kuinka tuuheat hiukset asiakkaalla on. Nauha siis kiinnitetään langalla pieneen lettiin, mikä menee päänahkaa myöden vaakatasossa. Ihan mahtavaa kun ei tarvi käyttää liimaa ja pidennyksen saa n5opeasti irti! Nostoväli on tässäkin riippuva asiakkaan hiusten kasvunopeudesta, mutta keskimääräisesti 2,5kk0 on yleisin väli. Tätä pidennystä en suosittele ihan lyhyimpiin hiuksiin, pidempi polkka on jo oikein hyvä mitta.

Kylmäkeratiini- ja mago-pidennyksistä en kirjoita, koska ovat sen verran vieraampia tekniikoita. 

Micro ring-pidennyksiä myöskään ei tällä hetkellä liikkeessämme tehdä, mutta pidennyskurssilla käytiin läpi myös tämä tekniikka. Eli tässä sinetin korvaa kiinnitysrengas, joka puristetaan pihdeillä kiinni. Huollossa voidaan vaihtaa aina vain kiinnitysrenkaat, mikäli hiukset ovat hyvässä kunnossa. 

Klipsipidennykset on varmaan monelle tutut.. Mikäli ei halua jatkuvasti pitää pidennyksiä, mutta haluaa vaihtelua välillä, kannattaa ostaa joko klipsit tai siimapidennys ( tästä kerron seuraavana ;) ). Klipsit ovat useammassa osassa, joten ne saa sijoiteltua siihen kohtaan mihin haluaa, voi käyttää vain muutamaa kampauksessa tai kaikkia tuomaan tuuheutta ja lisäpituutta. Kannattaa hieman tupeerata tyviosaa siitä, mihin pidennyksen kiinnittää niin klipsi pysyy tukevammin paikallaan. En suosittele joka päivä käytettäväksi, koska kuluttaa omaa hiusta aika hyvin nuo metalliklipsut.

Sitten tämä huippu-uutuus SIIMAPIDENNYS eli Swift hair! En tiedä löytyykö muulta merkiltä kuin B*longilta. Ihanan helppo ja paljon nopeampi väliaikainen pidennys kuin klipsit. Hiukset ovat yhdessä "nauhassa", joka asetetaan ensin omien hiusten päälle pannaksi ja sen jälkeen omat hiukset nostetaan päällyosasta piikkikammalla pidennyksen päälle peitoksi. Eli helppo ja nopea, huomaamaton ja pysyy paikoillaan. Etuosaan jää läpinäkyvä siimanauha, josta voi kiristää pidennystä, mikäli se on väärän kokoinen. Päällyosan hiusten olisi hyvä olla n. 10-15cm mittaiset, jotta pidennys on hyvännäköinen. Asiakas voi siis ostaa tämän itselleen kotona laitettavaksi.

Pidennyshiuksethan tulee pääasiassa Aasian maista ja sen takia ne ovat hieman paksumpaa hiusta kun meidän suomalaisten hiukset. Pidennykset käsitellään tehtailla, joissa ne kuoritaan, värjätään hiljalleen ja valmistellaan pidennyksiin. Joskus tuli mielenkiintoinen ohjelma mtv3:lta, jossa eräs nainen Briteistä otti selville tutkijoliden avulla, mistä päin maailmaa hänen hiukset olivat peräisin ja hiukset saatiin aika tarkasti jäljitettyä tiettyyn kaupunkiin tutkimalla hiuksista kaikki jäämät. Eli hiuksista pystyy selvittäämään aika paljon.

Kannattaa myös aina miettiä, mistä hiuksensa ostaa, koska niissä on valtavasti laatueroja. Kampaajan kautta tilatuissa hiuksissa on laatutakuu kun ne on hoidettu oikeilla tuotteilla. Ja silloin ainakin varmistat sen, että pidennykset pysyvät hyvännäköisinä mahdollisimman pitkään ja kannattaa kuunnella kampaajan koti-hoito-ohjeet, koska se ei tarkoita sitä, että kun on pidennyshiukset kiinnitetty, ne pysyvät siloisina ja kauniina tekemättä mitään niille. Pidennykset vaativat myös hoitoa.

ja jälkeen B*long ompelupidennyksen; hius 45cm pitkä.

Ennen pidennystä...


Pahoittelut tästä laadukkaasta kuvien asettelusta, vaatii hieman opettelua ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti