Parturi-kampaamo Salon Maria

maanantai 23. joulukuuta 2013

Mosaic kynsifolio koristeluihin

Hei ja hyvää joulua!
Joulukiireessä jäänyt blogin päivitys ihan kokonaan, nyt ajattelin tehdä teille kynsienlakkaajille pienen kuvakollaasin :-) Folio saattaa olla monellekkin melko vieras, mutta se on helppo tapa koristella kynsiä, joko kokonaan folion peittoon tai vaan osaksi! Folioita löytyy monia eri sävyjä ja kuoseja ja vaatii tarttuakseen folioliiman. Meiltä löytyy liikkeestä näitä liuta ja hinta on yhdelle foliolle 4€ ja liimalle 5€. Yhdellä setillä koristelee todella monet kynnet :-)Tarvitset kynsilakkaa (mikä tahansa väri käy, itse halusin kokeilla kuinka peittävä on tuo valkoinen), kirkasta päällyslakkaa, foliota ja folioliimaa.


Aloita levittämällä valitsemasi lakka omalle kynnelle.
Itse joudun laittaa kaksi kerrosta että saan tasaisen peittävät. Neon pinkki geeli ja musta folio alla.
Hyvin pigmenttinen lakka, laitoin kaksi ohutta kerrosta ja hyvin peitti! Anna kuivahtaa kunnolla ennen seuraavaa vaihetta. Näitä universalin lakkoja löytyy meiltä hintaan 6€/kpl.


Kun lakka on kuivahtanut, levitetään folioliima.
Valitse haluamasi paikka, levitä joko koko kynnelle tai vain reunaan, kärjelle tai tee oma kiekura. Liimaa ei tarvita isoa määrää. Anna liiman kuivahtaa noin minuutin. Tuntuu pitkältä ajalta, mutta itse olen testannut niin moneen kertaan ja se ei ole vähemmällä ajalla vielä kuivanut niin hyvin, että folio tarttuisi. Maltti on valttia ;) Värillisissä kynsilakoissa liima on aluksi sinertävää, mutta muuttuu kuivaessaan kirkkaaksi.Leikkaa foliosta sopiva pala, niin helpompi koristella.

Folion mattapuoli aina kynttä vasten.

Paina folio kohtaan, mihin olet lisännyt liimaa ja repäise irti.

Folio tarttuu liiman kohtaan. Mikäli haluaa isompaan alueeseen laittaa, voi myös esim. kynän kärjellä tai tikulla tehdä kiekuroita folioon. silloin valkoinen tulee kivasti alta näkyviin.Lisäsin vielä toiselle reunalle foliota. Tähän vielä kirkas päällyslakka päälle niin pysyy foliot kauan. Timantit ja muut koristeet jos lisää niin voi laittaa päällysgeelin alle. Meiltä löytyy myös Mosaicin oma alus- ja päällyslakka samassa pullossa, Hinta on 10€.

Siinäpä ohjeet, itse käytän näitä folioita geelin kanssa, tarttuvat siis geelin tahmaiseen pintaan. Kynsien tekijöille myös tiedoksi, saa hakea koristeluihin, löytyy monia eri sävyjä ja voin kertoa vielä ohjeita käyttöön geelin kanssa! :)

T. MarjoriinaEi kommentteja:

Lähetä kommentti